Dexters eerste vakantie (in Brabant)

Op zijn gemakVakantie

In de afgelopen herfstvakantie zijn we met Dexter voor het eerst op vakantie geweest. We zijn naar Landal Duc de Brabant geweest in Baarschot, bij Hilvarenbeek. Het is zo fijn om te zien hoe stabiel Dexter is. Voor het eerst in een vreemde omgeving en in een vreemd huisje en (ik denk) omdat wij er ook zijn, voelde hij zich direct thuis. De eerste avond gingen, toen we naar bed gingen, ging Dexter zoals gewoonlijk heel braaf in zijn bench. Hij heeft één blaf gegeven en is toen braaf gaan slapen.

 

In de tuin

Vakantie gevoelDe tuin vond Dexter helemaal fantastisch, allemaal gras om heerlijk op te liggen en te rollen, en natuurlijk ook om af en toe een hap uit te nemen. Zodra ‘s ochtends de tuindeur open ging, ging Dexter de tuin in, niets fijner dan nat gras van de ochtend dauw. Heel goed voor je vacht 😉 Wat hebben we trouwens geboft met het weer! Er was een mogelijkheid om de tuin uit te kunnen, maar dat deed hij niet vaak, alleen soms als er een andere hond langs kwam, of wanneer mensen hem aanspraken, dan wilde hij even knuffelen. Maar altijd weer netjes komen, wanneer hij geroepen werd. Toppertje!

In den Bockenreyder

Wandelen bij de HerbergTijdens de vakantie zijn we een aantal keren bij herberg In den Bockenreyder geweest, je kunt in de omgeving heerlijk wandelen. Er is bos er zijn een paar vennetjes en regelmatig kom je andere mensen met honden tegen. Ook dan zie je weer hoe mooi Dexter dan reageert. Eerst even rustig kennis maken en wanneer het goed is, even spelen en altijd ons in gaten houden en mee komen wanneer we doorlopen. Op zondag afgesproken met een collega en heerlijk geluncht. Op maandag eerst gegeten en daarna pas heerlijk gepoedeld in een ven en als afsluiting een heerlijk trappistje gedronken op het terras. Dexter ligt dan op zijn gemak bij ons.

pannenkoeken

Pannenkoeken bakkenWat is een vakantie, zonder pannenkoeken! Zoals in elke voorgaande vakantie hebben we ook nu pannekoeken gebakken. Het maken van het beslag was al interessant, maar bij het bakken was de aandacht van Dexter pas echt gewekt. Wat ruikt dat lekker! Nadat wij klaar waren met eten, mocht ook Dexter voor het eerst proeven van deze delicatesse. Zoals verwacht liet hij dit zich prima smaken. Ook de volgende ochtend na het ontbijt wilde hij nog wel wat. Filmpje: Pannenkoeken eten

2 reacties op Dexters eerste vakantie (in Brabant)

  1. Jullie houden de traditie van pannenkoeken in ere?
    Daar zal Dexter blij mee zijn.
    Fijn dat hij zo gehoorzaam en makkelijk is.
    En wat treft hij het met jullie Fritz en Peet

  2. Hoe leuk allemaal Petra en Fritz? Een vakantie om nooit te vergeten. Wat boffen jullie met Dexter en andersom ook! Leuk om te lezen, moeten jullie vaker doen. Jullie zijn echte dierenvrienden het had jammer geweest als jullie geen hond meer hadden genomen. Veel geluk samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.